Снимка БулфотоДепутатите от парламентарната група на БСП за България“ ще внесат

...
Снимка БулфотоДепутатите от парламентарната група на БСП за България“ ще внесат
Коментари Харесай

БСП внася пети пореден вот на недоверие срещу кабинета Борисов 3

Снимка Булфото

Депутатите от парламентарната група на „ БСП за България “ ще внесат през днешния ден в деловодството на Народното събрание готвения от тях избор на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “, предава БГНЕС.

Това е петият следващ опит на опозицията да смъкна държавното управление. Темата на вота още веднъж е обвързвана с корупцията, само че този път той съответства с продължаващите митинги в София, а от началото на седмицата и в редица градове на страната.

През 2018 година левицата отново опитва да смъкна от власт държавното управление на Бойко Борисов с претекстове за неуспеха му в региона на противодействието на корупцията. Останалите три опита през годините бяха свързани със секторите сигурност, опазване на здравето и околна среда и води. 

От Българска социалистическа партия към този момент стартираха и диалози с представители на други политически сили в Народното събрание. От тях, до този миг, е ясна позицията само на депутатите от Воля, които няма да дадат поддръжка за напъните на левицата. Управляващите пък към този момент неведнъж обявиха, че болшинството ще отхвърли вота, а кабинетът ще извърши до дъно управническата си стратегия.

Съгласно правилника за активността на Народното събрание разискванията би трябвало да стартират не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предлагането в деловодството. Гласуването в пленарна зала ще се организира 24 часа след края на разискванията.

Очаква се разискванията и гласуването на вота да преминат на фона на многолюдните антиправителствени митинги, които от седмица всяка вечер се организират в по този начин наречения „ триъгълник на властта “ в центъра на столицата. 

В неделя водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани съперниците на кабинета за поддръжка. „ В сряда внасяме избор на съмнение против държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти. Призовавам всички – без оглед на партийни благосклонности, в деня, в който този избор се дебатира, да ни поддържат пред постройката на Народното събрание. Мирно, спокойно, без провокации и ексцесии. ГЕРБ счупиха страната. Всеки ден оставане на власт е гибелен за България. Единственият метод това да спре е оставка на държавното управление. И строеж, още веднъж, от умни, знаещи, можещи и почтени хора “, прикани Нинова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР